Spoedoperatie Jan des Bouvrie

   March 14, 2011   

02/22/2011

New York – Jan des Bouvrie (68) heeft een spoedoperatie ondergaan vanwege prostaatkanker. De binnenhuisarchitect onderging de operatie tien dagen geleden in het Mount Sinai Medical Center in New York. In mei 2003 werd bij zijn echtgenote al de ziekte van non-Hodgkin geconstateerd.

„De operatie is gelukkig succesvol verlopen. Ik ben heel blij”, vertelde Des Bouvrie gisteren vanuit New York. Hij was met zijn vrouw Monique zonder enige ruchtbaarheid aan zijn ernstige ziekte te geven naar de VS gevlogen. Daar werd de operatie uitgevoerd door dr. David Samadi die dankzij robottechnologie heel precies te werk kon gaan.

Jan: „Zeven jaar geleden had ik ook al last van mijn prostaat en ben ik er al aan geholpen. Door alle stress met de Belastingdienst die mij vorig jaar door de politie onterecht liet oppakken, speelden de klachten weer op”, aldus Des Bouvrie. Hij werd toen in de cel gezet. Zijn naam werd tot zijn woede en verdriet door het slijk gehaald.

De opgeluchte ontwerper vliegt vandaag met zijn vrouw Monique weer terug naar ons land. „Ik ben door het oog van de naald gekropen. Mijn prostaat is verwijderd, maar ik voel me nu weer stukken beter.”

Overigens laat prof. dr. Jean de la Rosette, hoofd van de afdeling urologie van het AMC en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, weten dat de operatie ook in Nederland had kunnen plaatsvinden. „Ook in Amsterdam beschikken we over de juiste mensen en apparatuur.”

Spoedoperatie Jan des Bouvrie
Rate this post
       In the news      

Book an Appointment with
Dr. David Samadi: